Miroslav Nemeth

Rođen je 8. kolovoza 1968. godine u Zagrebu. Vrijeme ranog djetinjstva provodi u bezbrižnom odrastanju u obitelji, gdje uz oca, već poznatog arhitekta, počinje crtati motive iz svakodnevnog života, igre i druženja s vršnjacima, te posebno likove iz stripova koje pasionirano kupuje. Želi nastaviti školovanje na Školi za primijenjenu umjetnosti, no upisuje se na Građevinsku školu u Novom Zagrebu, u kojoj, tijekom školovanja, sve više vremena provodi uz crtaći blok i svakodnevno crtanje, sa željom da likovno usavršavanje nastavi na Akademiji likovnih umjetnosti. Konačno 1987. upisuje se na pedagoški smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je i diplomirao 1995. godine u klasi prof. Ivice Šiška.

Prvu samostalnu izložbu priređuje u Galeriji CEKAO pod nazivom “Rekonstrukcije”. Povremeno izlaže na kolektivnim izložbama poput Salona mladih i na strip festivalima. Godine 1999.,na Salonu stripa u Vinkovcima, dobio je treću nagradu za duži strip, a 2001. postaje članom multimedijalnestrip grupe “Divlje oko”, s kojima je imao vrlo zapažene strip izložbe.

U obiteljskom poduzeću Nemeth-Projekt Miroslav je zaposlen od samih početaka, te svojim umjetničkim izričajem čini kreativnu stvaralačku nišu u poslovanju tvrtke.